Прихильники ПЦУ в присутності поліції зрізали замки на храмі Трьох святителів УПЦ в селі Тельчі

1 лютого 2019 року група активістів «переходу до ПЦУ» в селі Тельчі Маневицького району (Красновільська сільська рада), у присутності поліції та незважаючи на заперечення настоятеля місцевої громади УПЦ, зрізала замки з храму Трьох святителів. Про це повідомив священик отець Віталій Іванків, котрий дізнався про те, що до храму підступає якась група людей, з телефонного дзвінка жительки села.

«Я вказав правоохоронцям, які статті порушують своїми діями ці люди, що я настоятель громади, котра володіє цим храмом і заперечую зламу. Однак отримав відповідь, що можемо звертатись до суду», – розповів священнослужитель.

Зі слів отця Віталія, йому вдалося відзняти все, що відбувалось, на камеру, хоча йому в цьому заважали.

На місці правопорушення перебував родич голови місцевої сільради, заступник начальника Маневицького відділу поліції, котрий також зауважив, що правоохоронці присутні на місці, щоб не було незаконних дій. До них, вочевидь, злам замків на приміщенні не зараховується.

«Перед тим, як зламати замки, активісти ПЦУ провели голосування. За цю дію «проголосували» 47 осіб, всі присутні, наших людей з церковної громади на місці не було. А інструменти вони мали з собою», – розповів священик.

Нагадаємо, село Тельчі є одним з населених пунктів, які входять до Красновільської сільської ради. Відповідно, це вже четвертий приход УПЦ, в якому з ініціативи місцевої влади відбуваються сільські збори, котрі організатори видають за «приходські». Такі збори у Тельчах відбулись 27 січня, на них, як запевняють ініціатори переходу, проголосували 230 чоловік – включно з усіма, хто підписався за зміну юрисдикції. Священик УПЦ напередодні зібрав підписи по селу на підтримку збереження перебування в УПЦ, таких підписів було 85. Відповідно, громада УПЦ в Тельчах збережена, однак цієї неділі богослужіння довелося скасувати: прихожани шукатимуть приміщення, у котрому молитимуться, допоки справу вирішуватиме суд.

 

Переглядів: 1294

 
 
 
Перейти до панелі інструментів