Свято-Миколаївська релігійна громада УПЦ села Скобелка відмовилась змінювати конфесійну підлеглість

20 січня, у день пам’яті Собору Іоанна Предтечі, в Свято-Миколаївському храмі Української Православної Церкви села Скобелка було звершено соборне Богослужіння, яке очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Отцю Миколаю співслужив настоятель храму священик Назарій Філіпович та гості у священному сані. 

Під час Літургії було піднесено молитви за мир в Україні та єдність Православної Церкви. 

Наприкінці відправи отець-секретар звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді, в якому наголосив на початку проповідницької діяльності святого Іоанна Предтечі. Отець Миколай зауважив, що вся проповідь пророка була побудована на покаянні. 

Разом з тим, під кінець Богослужіння, на територію храму почали сходитись прихильники ПЦУ (УПЦ КП), які планували провести цього дня збори про зміну юрисдикційної підлеглості. До них долучився місцевий декан УПЦ КП – Андрій Сидор та інші представники Київського патріархату. Варто зауважити, що активісти не брали участі у Божественній літургії, проте заявляли про своє право впливати на подальшу долю релігійної громади. 

Після тривалих суперечок на церковному подвір’ї, Свято-Миколаївська релігійна громада УПЦ села Скобелка разом з настоятелем вчергове засвідчила своє бажання залишитись у підпорядкуванні канонічної Української Православної Церкви. 

Настоятель і віруючі звертаються до усіх про молитви, оскільки побоюються захоплення їхнього храму прихильниками ПЦУ (УПЦ КП). 

Переглядів: 2088

 
 
 
Перейти до панелі інструментів