У день свята Введення у Храм Пресвятої Богородиці єпископ Нафанаїл звершив Божественну Літургію та дияконську хіротонію у кафедральному соборі Луцька

У вівторок 4 грудня, в день свята Введення у Храм Пресвятої Богородиці, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у Свято-Андріївському храмі кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської міста Луцька. Владиці співслужили клірики парафії.

Під час Богослужіння єпископ Нафанаїл рукоположив у диякона випускника Почаївської Духовної Семінарії – Василя Максимчука, який довгий час ніс послух іподияконства.

Після Літургії відбувся чин Славлення, коли єпископ зі священиками та хористами по черзі проспівали тропар, кондак і величання свята.

Наприкінці, Архіпастир звернувся до вірних зі словом проповіді, у якому розкрив глибоке значення події Введення у Храм Єрусалимський Пресвятої Богородиці у домобудівництві спасіння людства Богом. Також Владика додав, що у сьогоднішній, нелегкий час, ми маємо завжди залишатись вірними тій Церкві, яка понад тисячу років, молитовно освячуючи нашу, рідну землю, веде кожного християнина до спасіння.

Переглядів: 921

 
 
 
Перейти до панелі інструментів