У Колках біля храму УПЦ освятили пам’ятний хрест на могилах воїнів Першої світової війни

11 листопада 2018 року, в день, коли виповнилося 100 років з часу закінчення Першої світової війни, на території Свято-Хрестовоздвиженського храму селища Колки відбулося відкриття та освячення хреста на могилах воїнів, які загинули в боях за Колки в 1915–1916 роках. Про це повідомляє сайт Колківської округи Волинської єпархії УПЦ.

Після Богослужіння присутні зібрались на місці встановлення хреста. Настоятель храму протоієрей Олександр Білінський здійснив чин освячення. Роман Оксенюк, ініціатор та організатор події, виступив з доповіддю про історичні події, в центрі котрих в ті роки опинилось містечко.

Він розповів про трагічні сторінки Першої світової та роль українців того часу у боротьбі за незалежність для своєї землі. Виступив з вітальним словом вчитель історії ОЗНВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» Юрій Літвінчук та Колківський селищний голова Олександр Палінкевич.

Згодом у храмі була показана презентація старих світлин селища, котрі Роман Оксенюк старанно збирав кілька років, досліджуючи архіви та інтернет-джерела різних країн.

Переглядів: 251

 
 
 
Перейти до панелі інструментів