У день вшанування Казанської ікони Божої Матері православна громада села Розничі відзначила престольне свято

4 листопада весь православний світ вшановує Казанську ікону Божої Матері. Прихожани храму в селі Розничі Колківського благочиння (Маневицький район) у цей день відзначають своє престольне свято. Вже тринадцятий рік поспіль в Розничах у цей день збирається духовенство та миряни, щоб розділити радість урочистої молитви разом з прихожанами місцевого храму. Про це повідомляє сайт Колківського благочиння.

Більше 70 вірян прийняли Таїнство Святого Причастя; благочинний Колківської округи протоієрей Петро Бугайчук привітав громаду, сім’ю настоятеля, гостей свята, усіх прихожан, зокрема, церковний актив – людей, котрі щоденно прикрашають та доглядають храм, слідкують за порядком, щиро моляться. Проповідь виголосив протоієрей Михайло Анісімов.

Полум’яне слово після завершення Богослужіння виголосив настоятель храму Казанської ікони Божої Матері протоієрей Микола Новосад, котрий не тільки докладає величезних зусиль задля плідного розвитку церкви, а й вкладає туди частинку самого себе, своєї душі. Священик проповідує тут впродовж 13 років існування храму.

При храмі функціонує недільна школа для дітей села, а також в часі літніх канікул проводяться кількаденні табори поблизу церкви. Окрім того, отець Микола намагається урізноманітнити церковне життя парафіян, проводячи благотворні й захопливі заходи не тільки для дітей, а й для дорослих. Він є головним натхненником та ініціатором участі мешканців села у численних благодійних дійствах, а також у соціальних, місіонерських проектах тощо.

 

Переглядів: 404

 
 
 
Перейти до панелі інструментів