Предстоятель УПЦ очолив урочистості з нагоди дня пам’яті Всіх Волинських святих у місті Луцьку

23 жовтня, у день пам’яті Всіх святих землі Волинської, у нижньому храмі кафедрального собору Луцька відбулись урочистості з нагоди престольного свята. Святкування очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Іов, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, клірики храму, духовенство Волинської єпархії та гості у священному сані. Разом зі священнослужителями розділити радість торжества завітали тисячі віручих людей з міста Луцька та області. Попри робочий день та холодну осінню погоду, Свято-Андріївський храм кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської не зміг вмістити всіх охочих, хоч і розрахований на перебування всередині 3 тисяч чоловік.

Святкування розпочались з освячення Блаженнішим Онуфрієм Свято-Андріївського храму кафедрального собору. Відповідно до чину освячення, Предстоятель, спільно з архіпастирями, встановив та освятив престол, на якому пізніше було звершено Божественну літургію. Після читання Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх зі словом проповіді. “Сьогодні нам слід зберігати ту віру, яку ми маємо. Не треба шукати собі щось особливе і надзвичайне, а треба цінувати те, чим жили наші батьки і діди, прадіди. За ту віру вони боролися не тільки словом, а й часто життя віддавали, і такої віри ми повинні триматися”, – зауважив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Опісля проповіді, під час сугубої єктенії, Блаженнішим було піднесено особливі молитви за єдність Православ’я та мир в Україні.

На завершення урочистостей, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл подякував Його Блаженству від імені усієї волинської пастви за візит і радість спільної молитви. В знак вдячності та з нагоди престольного свята кафедрального собору єпархії, єпископ Нафанаїл подарував Митрополиту Онуфрію ікону “Волинської Пресвятої Богородиці”. У свою чергу Блаженніший Митрополит привітав усіх присутніх зі святом та побажав крепості духу, здоров’я і стояння у вірі.

Переглядів: 2558

 
 
 
Перейти до панелі інструментів