Клірик Волинської єпархії взяв участь у зборах духовенства УПЦ з тюремного служіння

18 вересня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у місті Дніпро тривали щорічні збори духовенства Української Православної Церкви, яке відповідає за взаємодію з територіальними підрозділами Державної кримінально-виконавчої служби.

Як повідомляється на сайті Свято-Покровського храму міста Цумань, з благословення керуючого Волинською єпархією єпископа Нафанаїла участь у заході взяв голова єпархіального відділу пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи протоієрей Михаїл Кулакевич. Засідання тривало в актовому залі єпархіального управління Дніпропетровської єпархії УПЦ.

Всеукраїнська науково-практична конференція була присвячена інноваційним підходам до взаємодії капеланів УПЦ з установами виконання покарань України. Тема форуму: «Інноваційні підходи в організації взаємодії відділів пастирської опіки пенітенціарної системи єпархіальних управлінь Української Православної Церкви з органами і установами виконання покарань України».

В цьому році в Дніпро приїхали всі старші тюремні священики єпархій, а також священики, які опікуються слідчими ізоляторами. Це головна особливість зборів – зробити акцент саме на слідчих ізоляторах. Всього їх в нашій країні 24. Основна проблематика – координація духовно-пастирської діяльності на сучасному етапі.

Особливе місце на конференції зайняло вивчення досвіду Центру соціальної адаптації «Преображення». Це церковна благодійна організація – своєрідна сполучна ланка між Дніпропетровською єпархією і регіональними установами з виконання покарань. Вона спеціалізується на благодійній допомозі людям, які звільнилися з місць позбавлення волі.

Українська Православна Церква постійно приділяє велику увагу душпастирській опіці ув’язнених. У квітні в Києві пройшла Всеукраїнська виставка художніх творів ув’язнених «Арт-примирення». Виставка – результат спільної ініціативи Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи, Всеукраїнської громадської організації «Золотий вік України», Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України, Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» і Соціалістичного конгресу молоді.

Переглядів: 143

 
 
 
Перейти до панелі інструментів