Представники Волинської єпархії взяли участь у засіданні круглого столу з керівниками релігійних громад Горохівського району

18 вересня 2018 року під головуванням очільниці Горохівської райдержадміністрації Юлії Гринчук відбулося засідання круглого столу з керівниками релігійних громад району. Зустріч була організована, щоб налагодити співпрацю в регулюванні суспільно-політичної ситуації, забезпечити недопущення проявів ксенофобії, сепаратизму, міжрелігійної ворожнечі та будь-яких конфліктів на релігійному підґрунті, збереження в районі міжконфесійного і суспільного миру, створення в районі Ради Церков. Про це повідомляє сайт Горохівської округи Волинської єпархії УПЦ.

У розмові взяли участь представники духовенства УПЦ в районі: благочинний Горохівської округи протоієрей Валерій Пилипчук, благочинний Мар’янівської округи протоієрей Миколай Черняк, настоятель храму Різдва Христового міста Горохова ієрей Андрій Гаврилюк.

Голова РДА Юлія Гринчук під час бесіди з представниками різних конфесій району повідомила, що метою зустрічі є об’єднання зусиль для досягнення суспільного порозуміння, взаємної терпимості для блага нашого народу. Зокрема, чиновниця наголосила: «Церква залишається тим інститутом суспільства, якому найбільше довіряють краяни. Тому ми покладаємося на вашу допомогу у вирішенні багатьох суспільних проблем».

На завершення Юлія Гринчук подякувала керівникам релігійних громад різних конфесій за участь у роботі круглого столу і висловила побажання щодо подальшої співпраці з райдержадміністрацією.

Переглядів: 153

 
 
 
Перейти до панелі інструментів