Священики Волинської єпархії звершили чин похорону загиблого в АТО волинянина

18 вересня 2018 року волиняни прощались з загиблим у зоні АТО військовослужбовцем 51 ОМБР Юрієм Лавренчуком. Починаючи з серпня 2014 року, воїн вважався зниклим без вісті, його доля була невідомою. Однак нещодавно родичів Юрія сповістили про те, що його останки ідентифіковані: у листопаді 2015 року тіло бійця було поховане на Донеччині.

Дружина Юрія звернулася до виконкому Луцької міської ради, щоб гідно поховати воїна на кладовищі у селі Гаразджа Луцького району.

Перед похованням з воїном попрощались у його рідному селі Старосілля Маневицького району. Юрія відспівали у місцевому Свято-Успенському храмі УПЦ. З благословення керуючого Волинською єпархією єпископа Нафанаїла, відспівування очолив настоятель громади, благочинний Колківської округи протоієрей Петро Бугайчук.

Після цього процесія з тілом воїна вирушила в обласний центр. На Театральному майдані Луцька відбулась громадянська панахида, у якій взяли участь клірики Луцького міського благочиння Волинської єпархії УПЦ.

Юрія Лавренчука поховали поруч з воїнами-побратимами на Алеї Героїв на кладовищі у Гаразджі. Чин похорону звершив протоієрей Петро Бугайчук.

 

Переглядів: 671

 
 
 
Перейти до панелі інструментів