У селі Вишнів Ківерцівського благочиння запрацювала недільна школа

Майже сім років осередком духовності для православних невеликого села Вишнів Ківерцівського району, розташованого неподалік Луцька, є місцевий храм Святого великомученика Димитрія Солунського УПЦ. А з 16 вересня 2018 року, з благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла, тут, як і при багатьох інших приходах, постала недільна школа для дітей та дорослих.

Свято-Димитріївська церква, яка є архітектурною окрасою села, була освячена у жовтні 2011 року блаженної пам’яті митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом. Навколо церкви почали гуртуватися віряни; Богослужіння тут звершується українською мовою.

Отож, настоятель Свято-Димитріївської церкви села Вишнів священик Павло Чамахуд, якого менше місяця тому єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл призначив служити душпастирем на цій парафії, відразу ж вирішив започаткувати тут недільну школу та катехізаційні бесіди для дорослих.

Ще навчаючись у стінах Волинської духовної семінарії, отець Павло викладав у недільній школі при Свято-Покровському кафедральному храмі міста Луцька, а ще донедавна він ніс послух духівника цієї недільної школи. Тепер набутий досвід священик використовуватиме у навчанні Закону Божому юних парафіян села Вишнів. Навчальні зустрічі та бесіди відбуватимуться у приміщенні Вишнівської ЗОШ І ступеня.

«Бажаючі зможуть там ознайомитися із богослужінням Православної Церкви, Святим Писанням, основами Православної віри. Усе це вивчатимуть, згідно програми недільної школи, звісно, і діти, але гадаю і дорослим буде цікаво поглибити свої знання про нашу віру, укріпити її, дійсно бути свідомими православними християнами, а не такими, хто стоїть у храмі і не розуміє, що відбувається, або приходить до церкви раз у рік на Пасху», – зауважив настоятель Свято-Димитріївського храму села Вишнів священик Павло Чамахуд.

«Це дуже потрібно сучасним дітям, щоби вони у вільний час могли відірватися від тих телефонів і гаджетів, за якими вони зараз світу білого не бачать. Звісно, найголовніше  це те, що наші діти будуть духовно виховуватися, навчатися доброго і вічного», – розповіла у коментарі «Волинській правді» місцева мешканка Інна.

Костянтин Олексюк

Переглядів: 306

 
 
 
Перейти до панелі інструментів