У селі Видерта священики Волинської єпархії УПЦ відспівали загиблого на Сході воїна Сергія Цепуха

12 серпня 2018 року в селі Видерта Камінь-Каширського району попрощались із загиблим у зоні військової операції на Сході України воїном Сергієм Цепухом. Про це повідомляє сайт Камінь-Каширської округи Волинської єпархії УПЦ.

Сергій Михайлович Цепух, військовослужбовець 28-ї окремої механізованої бригади 1992 року народження, загинув уночі 9 серпня 2018 року. Смерть спіткала його поблизу Мар’їнки, під час чергування на спостережному пункті: волинянина вбила куля снайпера. 

Народився Сергій у селі Видерта, завершивши навчання у школі, поступив у медичний коледж у Рівному.

Згодом працював у військовому госпіталі міста Дніпра. В квітні 2018 р. підписав контракт зі Збройними силами України, у званні солдата служив військовим фельдшером.

Сергій Цепух не встиг створити власну сім’ю, в останню путь його провели батьки, брат, рідні та велика кількість небайдужих краян, котрі прийшли попрощатись із земляком – воїном, котрий віддав своє життя за Батьківщину.

Очолив чин відспівування убієнного воїна Сергія місцевий благочинний протоієрей Стефан Михалюк, якому співслужили священики Камінь-Каширського і Любешівського благочинь Волинської єпархії УПЦ.

Після завершення похорону священики відвідали могилу ще одного загиблого на Донбасі уродженця цього села –Дмитра Герасимика, котрий загинув 4 роки тому – 17 серпня 2014 р. Тут звершили поминальну літію за упокій безсмертної душі воїна Дмитра.

Отець благочинний, який очолював соборну заупокійну молитву, звернувся зі словом втіхи до усіх присутніх і закликав не забувати в своїх молитвах про спочилих солдатів.

Вічная пам’ять… 

 

Переглядів: 376

 
 
 
Перейти до панелі інструментів