У Луцькому військовому госпіталі зустріли ікони з мощами десяти цілителів

8 серпня 2018 року священики Луцького міського благочиння Волинської єпархії супроводили ікони з мощами десяти цілителів до Луцького гарнізонного військового госпіталю. Святині зустріли прихожани працюючого у закладі храму на честь ікони Божої Матері «Всіх Скорботних Радість», настоятель громади протоієрей Євгеній Поліщук, а також ті, хто працює і перебуває у госпіталі.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, госпіталь відвідали протоієрей Петро Муляр, протоієрей Ігор Савієвський, голова єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями  України протоієрей Олександр Мазурак. Ікони, до яких вмонтовані часточки мощів святих цілителів, були розміщені у храмі; була відслужена Божественна літургія та молебень.

Після відвідин Луцького гарнізонного військового госпіталю Всеукраїнський хід з мощами десяти цілителів зустріли у Рівненській області; він фактично вже завершає свій маршрут, котрий охоплює всі єпархії Української Православної Церкви.

Всеукраїнський хресний хід з мощами великомученика Пантелеімона Цілителя, священномученика Антипи Пергамського, святого Луки Кримського, безсрібників Косми і Даміана, преподобного Агапіта Печерського, преподобних Даміана й Іпатія Печерських, преподобного Арсенія Каппадокійського, священномученикаІракліда Кіпрського триває з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Ікони з мощами привозять у медичні заклади, у котрих перебувають на лікуванні ветерани військових дій на Сході.

 

Переглядів: 188

 
 
 
Перейти до панелі інструментів