Сотні віруючих Волинської єпархії УПЦ вирушили у Хресний хід до Почаївської Лаври

31 липня є особливим днем для Волинської єпархії УПЦ, оскільки щороку сотні православних християн збираються цього дня у кафедральному Свято-Покровському храмі міста Луцька, аби Хресною ходою вирушити звідти у Свято-Успенську Почаївську Лавру. Метою хрестохідців є дійти до святині до 5 серпня, аби цього ж дня, разом з усім православним світом молитовно вшанувати чудотворний образ Божої Матері “Почаївський”. 

Так сталось і цьогоріч. Згідно з укладеним звичаєм, віруючі люди з міста Луцька та усіх куточків єпархії зібрались під склепіннями древнього Свято-Покровського храму, де взяли участь в молебні за подорожуючих. Відправу очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Владиці співслужили клірики парафії та священики, які разом з вірянами вирушають у паломництво. 

Після молебню владика Нафанаїл звернувся до всіх присутніх у храмі та побажав їм Божого супроводу, терпіння і сил у цьому подвизі, який взяли на себе ці люди. Шлях, який доведеться пройти хрестохідцям дійсно не простий, адже їм доведеться пройти близько 120-ти кілометрів, аби дійти до Почаївської Лаври. “Нехай Господь та Божа Матір йдуть цим шляхом разом із вами, а ми будемо молитись за вас у ці дні!”, – сказав владика, завершуючи свою промову. Насамкінець віруючі взяли благословіння у владики Нафанаїла на дорогу, проспівали тропар ікони Богородиці “Почаївської” та “Символ Віри”. З піднесеним настроєм та сповнені духовних сил, віряни попрямували у Почаїв.  

Переглядів: 1150

 
 
 
Перейти до панелі інструментів