Представники Львівського офісу моніторингової місії ОБСЄ зустрілись з представниками Волинської єпархії УПЦ

30 липня 2018 року Волинську єпархію УПЦ відвідали співпрацівники представництва місії ОБСЄ у Львівській області. Вони зустрілись з секретарем єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком та головою інформаційного єпархіального відділу протоієреєм Олегом Точинським.

Спостерігачів цікавила загальна ситуація у міжконфесійних відносинах у регіоні.

Під час зустрічі йшлося про те, як вирішуються проблемні питання на приходах, де храми УПЦ були захоплені представниками інших конфесій. Окрім того, співробітники Львівського офісу моніторингової місії ОБСЄ поцікавились, яким чином Волинська єпархія УПЦ долучилась до урочистих заходів з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі та факти втручання владних структур до участі волинян у загальноукраїнських святкових заходах.

Священнослужителі єпархії розповіли спостерігачам ОБСЄ про кілька поодиноких фактів захоплень приходів УПЦ в області, про те, у який спосіб прихожани канонічної Церкви на проблемних парафіях долають ці складнощі, а також про відновлення церковного життя після того, як громади втрачають доступ до своїх храмів.

 Насамкінець представники єпархії подарували гостям образ Волинської ікони Божої Матері, подякували за візит і побажали Божого супроводу в усіх майбутніх справах. 

Переглядів: 202

 
 
 
Перейти до панелі інструментів