На озері Тросне знову зібралась православна молодь – учасники табору «Покров»

В черговий раз поблизу села Карасин Маневицького району, поблизу озера Тросне, запрацював дитячий наметовий табір «Покров». З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, за сприяння благочинного протоієрея Олександра Кондратюка, тут для відпочинку та молитви зібралась православна молодь благочинь Волинської єпархії УПЦ – усього 75 чоловік. Про це повідомляє сайт Ківерцівської округи.

У перший день учасники налаштували роботу, звели наметове містечко, підготували до праці кухню, створили всі умови для комфорту. Впродовж дня діти знайомились у формі ігор, разом і по гуртам, а ввечері мали змогу познайомитись з креативними, активними, невгамовними і смішними вожатими.

Найголовнішим у таборі є молитва, яка звершується вранці та ввечері, перед та після трапези. Невід’ємною частиною дня є хресна хода навколо наметового містечка з іконою Покрови Божої Матері.

На другий день діти, які уже були поділені на гурти, вигадували собі назву, рифмували девізи, малювали емблеми, співали гімн табору «Покров». Також мали можливість навчитись працювати з компасом та орієнтуватись на місцевості у формі гри. Учасники табору перевірили на собі міцність навісної мотузки, гойдались на підвісній гойдалці, плавали на байдарці. Ввечері усі гурти представляли себе, так відбулося відкриття табору.

Наступний день у таборі був дуже рухливим, активним і позитивним. Діти розважались на ігровому полі, також була проведена станційна гра «Лісовий спецназ» під час якої діти перевіряли себе на міцність та швидкість. Доповнили день духовною бесідою на тему: «Віра без діл мертва» Як. (2:14-17). Ввечері усі гурти та їх вожаті продемонстрували свої таланти.

«Патріот чи християнин» – таку назву мав четвертий день табору, який був присвячений нашій земній Батьківщині. Насамперед звершилась молитва – акафіст Покрову Божої Матері. Ввечері було неможливо відірвати очей від сцени, адже там знову діти знову демонстрували свої таланти, хтось був актором, співаком чи декламатором.

Останній день табору «Покров» був наповнений радістю і сумом водночас, адже п’ять незабутніх днів залишаться лише у пам’яті дітей, вожатих і тих, хто був поряд.

Молодіжне православне об’єднання «КРОК»

Переглядів: 179

 
 
 
Перейти до панелі інструментів