Священнослужителі Волинської єпархії УПЦ здійснили перепоховання решток визволителя, загиблого в боях за Луцьк у 1944 році

21 липня 2018 року на військовому меморіалі, що на вулиці Львівській у Луцьку, відбулось урочисте перепоховання останків радянського солдата, котрий загинув у 1944 році в боях за визволення Волині від нацистів. У скорботному заході взяли участь ветерани Другої світової війни та воїни АТО, представники ветеранських об’єднань, жителі міста; Луцьку міську раду представляв секретар, виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла, участь у поминальному зібранні взяло духовенство Луцького благочиння. Панахиду за загиблим воїном очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

Похованому в цей день юнакові у час визволення Волинської області було тільки 22 роки. Його останки були знайдені неподалік від меморіалу, на вулиці Львівській, під час проведення земельних робіт на приватній присадибній ділянці. Поруч знайшли  чоботи, ґудзики з зірочками, гільзи від патронів.

Священнослужителі провели поминальну панахиду та відспівали солдата, щоб його душа нарешті спочила з миром.

Переглядів: 256

 
 
 
Перейти до панелі інструментів