Клірики Волинської єпархії взяли участь у Всеукраїнській конференції з питань подолання алкоголізму

26-27 червня 2018 року, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія, у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі відбулась Всеукраїнська конференція «Соціальне служіння Церкви у сфері подолання алкоголізму». Як повідомляє сайт Горлівської єпархії УПЦ, роботу форуму очолив архієпископ Обухівський Іона (Черепанов), голова Синодального відділу у справах молоді. Також організаторами конференції стали представники Свято-Володимирського братства «Тверезість», яке очолює протоієрей Володимир Бакун; у заході брали участь спеціалісти-медики.

До участі у конференції, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, долучились клірики Волинської єпархії УПЦ протоієрей Стефан Ярема (село Струмівка Луцького району) та протоієрей Олександр Білінський (селище Колки Маневицького району). Протоієрей Олександр є духівником Волинського православного братства тверезості імені святого праведного Іоанна Кронштадтського, а протоієрей Стефан очолює це братство та водночас є настоятелем каплиці на честь ікони Божої Матері «Неупиваєма чаша», що діє на території Волинського обласного наркологічного диспансеру.

Ефективними шляхами роботи священиків у подоланні біди алкогольної залежності серед пастви є моральне та фізичне оздоровлення, залучення до роботи досвідчених церковних та світських фахівців, християнська любов – медична допомога спільно з воцерковленням, створення реабілітаційних центрів, відродження практики обітниць тверезості, просвітництво, спільні з державою програми та інформаційна підтримка.

За програмою конференції у перший день відбулось пленарне засідання. Воно відкрилось читанням звернення Предстоятеля УПЦ до учасників форуму, у котрому були визначені названі пріоритети роботи, а на другий день була відслужена Божественна літургія.

За підсумками роботи форуму був прийнятий загальний документ, котрий може лягти в основу концепції діяльності УПЦ у галузі подолання алкоголізму.

 

Переглядів: 213

 
 
 
Перейти до панелі інструментів