У день пам’яті апостола Нафанаїла керуючий єпархією звершив Божественну літургію у Свято-Андріївському храмі

У неділю 24 червня, коли Православна Церква згадує пам’ять святого апостола Нафанаїла, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у Свято-Андріївському храмі кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської міста Луцька. Десятки священнослужителів та сотні православних вірян завітали цього дня до храму, адже в цей день владика Нафанаїл святкує свій день ангела.

Під час Літургії у нижньому храмі кафедрального собору співали архієрейські хори храму Всіх Святих Землі Волинської та Свято-Покровського храму Луцька. Разом з ними Богослужіння доповнював також місцевий молодіжний хор. Після Богослужіння єпископ Волинський і Луцький звернувся до присутніх з проповіддю, в якій наголосив на необхідності самоочищення, аби кожна віруюча людина могла стати вмістилищем Духа Святого. 

Наприкінці відправи з вітальним словом на адресу архіпастиря звернувся секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук. Від імені духовенства, чернецтва та простих віруючих людей отець Миколай привітав єпископа Нафанаїла з Днем ангела і побажав міцного здоров’я, апостольської ревності та необхідних благ для досягнення усіх поставлених в житті цілей. Також до привітання долучились представники Всеукраїнської організації інвалідів війни, ігумени та ігумені єпархіальних монастирів, представниці православного сестринства, регенти хорів та інші присутні.

Переглядів: 517

 
 
 
Перейти до панелі інструментів