Православна молодь Колківського благочиння відвідала Чарторийську обитель

З початком посту, котрий готує православних до свята апостолів Петра і Павла, віруюча молодь декількох сіл Колківського благочиння разом з духовенством вирушила у піше паломництво до Свято-Хрестовоздвиженського Чарторийського монастиря. Про це повідомляє сайт округи.

Обитель знаходиться у селі Старий Чорторийськ Маневицького району. З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла, до колківчан долучились також паломники з села Залісці Рожищенського благочиння на чолі з протоієреєм Миколою Жученею: вони щороку беруть участь у традиційній подорожі.

11 червня молоді люди з селища Колки, сіл Старосілля, Рудники, Розничі, Комарове, Годомичі зібрались разом з гостями з іншого благочиння у колківському Свято-Хрестовоздвиженському храмі. Всього паломництво зібрало майже 90 чоловік. У дорозі прочан гостинно зустрічали у селах, через котрі проходив маршрут; настоятель з села Комарове протоієрей Роман Кравчук та священик з села Новосілки протоієрей Микола Шкабура допомогли паломникам відпочити та підкріпити сили.

У Чарторийському монастирі прочан зустрів намісник архімандрит Володимир (Гапонюк). Під час Літургії в обителі кожен третій паломник приступив до Таїнств Сповіді і Причастя. Учасники подорожі щиро дякували всім, хто організував це паломництво та допоміг досягти його мети – провести три дні у єдності віри Православної.

 

Переглядів: 301

 
 
 
Перейти до панелі інструментів