Єпископ Нафанаїл очолив Божественну літургію у селі Губин Локачинського благочиння

15 червня 2018 року, на запрошення настоятеля Свято-Різдво-Богородичної громади УПЦ села Губин Локачинського благочиння парафію відвідав керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл. Разом з владикою до місцевого храму прибули понад двадцять священнослужителів – гості відпустового свята, духовенство Локачинського, Луцького благочинь.

Єпископ Волинський і Луцький звершив Божественну літургію у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці. З нагоди святкового Богослужіння владика привітав вірян та численне духовенство, а також нагородив настоятеля, протоієрея Володимира Шевчука, правом служити з відкритими Царськими вратами до «Отче наш».

«Це пасхальна радість», – поділився враженням від цього молитовного дня настоятель. Протоієрей Володимир, котрий служить на парафії вже 24 роки, пригадує, що востаннє тут зустрічали приїзд архіпастиря рівно 20 років тому: у цей день до Губина прибув тодішній керуючий Волинською єпархією УПЦ, блаженної пам’яті митрополит Ніфонт.

«Сьогодні вся громада відчула велике духовне піднесення, адже приїзд владики та молитва архієрейським чином у нашому храмі – нечаста подія, це велике свято», – подякував від імені пастви отець Володимир.

Окрім настоятеля, владика Нафанаїл відзначив і кількох парафіян, котрі отримали з рук єпископа церковні медалі та грамоти.

Переглядів: 541

 
 
 
Перейти до панелі інструментів