Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав громаду села Топільне

7 червня 2018 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл відвідав православну громаду села Топільне Рожищенського благочиння, котра відзначила у цей день двадцятиріччя від першої звершеної у своєму храмі служби Божої. Разом з владикою на парафію завітали численні священнослужителі єпархії, котрі також привітали вірян та настоятеля з цією важливою для громади датою.

Храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці був збудований у Топільному порівняно нещодавно; восени 1999 року, в день пам’яті святого апостола Филипа, у церкві був освячений престол. На той момент у храмі вже тривали Богослужіння.

Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив у цей святковий день Божественну літургію в Свято-Різдво-Богородичному храмі; з нагоди свята владика також відзначив настоятеля – протоієрея Віталія Катеринчука – церковною нагородою: правом носити хрест з прикрасами.

Високоповажні гості подякували громаді за працю, завдяки якій на цій землі постала нова християнська святиня – храм, де вшановують Божу Матір та просять її заступництва та допомоги у спасінні. Віряни сумлінно доглядають свою церкву, поліпшують благоустрій церковної території, бережуть затишок та охайність. У свою чергу, парафіяни на чолі з настоятелем подякували владиці Нафанаїлу за звершену службу Божу та за увагу до їхнього храмового свята.

 

Переглядів: 759

 
 
 
Перейти до панелі інструментів