Єпископ Нафанаїл звершив Божественну літургію у День П’ятидесятниці

27 травня, у день П’ятидесятниці, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у тимчасовому приміщенні Кафедрального собору на честь Всіх Святих Землі Волинської міста Луцька. У співслужінні духовенства храму та разом з православними лучанами, владика відзначив День Пресвятої Трійці, який ще називають Днем Народження Православної Церкви. Саме на 50-й день після Христового Воскресіння, трапилась подія зішестя Святого Духа на апостолів, після чого учні Христові почали справу своєї проповіді, поширюючи слово Боже усім світом.

Цього святкового дня сторінки Святого Письма детально розповідають нам про те, як сталось зішестя Святого Духа. “Коли ж почався день П’ятдесятниці, всі вони однодушно знаходилися вкупі. І зчинився шум із неба, ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де були вони. І з’явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожному з них по одному осів”, саме так оповідається про П’ятидесятницю у Книзі Діянь святих апостолів, фактично починаючи період їхньої проповіді.

Виголосивши проповідь, єпископ Нафанаїл привітав усіх присутніх з Трійцею. Після Богослужіння, за традицією Православної Церкви, було освячено зілля, яке символізує життя на землі, підтримуване Святим Духом.

Переглядів: 663

 
 
 
Перейти до панелі інструментів