У день пам’яті апостола Іоанна Богослова єпископ Нафанаїл освятив купольні хрести для Хрестовоздвиженського собору Луцька

 

21 травня 2018 року, в день, коли Церква вшановує пам’ять апостола Іоанна Богослова, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав Свято-Хрестовоздвиженську громаду міста Луцька (мікрорайон Теремно). Архіпастиря зустрічали численні віряни та духовенство собору, на чолі з настоятелем, секретарем Волинської єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком.

Під час Божественної літургії архієрейським чином владиці співслужили священики Луцького благочиння. Звернувшись до присутніх зі словом проповіді, архіпастир розповів про сповнене див життя апостола Іоанна Богослова, улюбленого учня Спасителя, про велич його життя та жертовності у несінні слова Божого, про значення подвигу апостола для всієї Церкви Христової.

У день пам’яті Іоанна Богослова єпископ Нафанаїл привітав настоятеля протоієрея Миколая з особистим святом – днем народження, та вручив у подарунок хрест з прикрасами.

Після Богослужіння керуючий Волинською єпархією УПЦ також звершив чин освячення купольних хрестів, які прикрашатимуть Свято-Хрестовоздвиженський собор. Велика молода громада разом з кліриками собору подякувала владиці Нафанаїлу за звершене Богослужіння та за увагу до життя парафії.

Переглядів: 399

 
 
 
Перейти до панелі інструментів