Керуючий Волинською єпархією УПЦ відвідав парафію в селі Смолигів Луцького районного благочиння у її престольне свято

22 травня 2018 року, в день пам’яті про перенесення мощів святого Миколая Чудотворця, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл освятив оновлений престол та звершив Божественну літургію  у Свято-Миколаївському храмі села Смолигів Луцького районного благочиння. Архіпастирю співслужили священики єпархії.

Це престольне свято для смолигівської православної громади співпало з визначним ювілеєм – 275-річчям від освячення місцевого старовинного храму, одного з найдавніших, які зареєстровані на Волині. Свято-Миколаївська церква села Смолигів є пам’яткою архітектури національного значення, і парафіяни трепетно зберігають храм, який дістався їм від предків.

Єпископ Нафанаїл, звертаючись до своєї пастви, привітав вірян з їхнім престольним святом та річницею храму. Також владика нагородив настоятеля, священика Миколу Омельчука, правом носіння хреста з прикрасами.

З нагоди свята архіпастир також привітав очільницю громади села, голову Смолигівської сільської ради Галину Прус, якій вручили церковну нагороду, та відзначив активних парафіян.

Представники громади, у свою чергу, подякували керуючому Волинською єпархією за розділену радість та звершену службу Божу.

 

Переглядів: 585

 
 
 
Перейти до панелі інструментів