У день Вознесіння Господнього єпископ Нафанаїл очолив святкове Богослужіння у соборі Всіх Святих Землі Волинської

17 травня 2018 року, на сороковий день після Пасхи, православна спільнота відзначила величне свято Вознесіння Господа нашого Іісуса Христа. У цей день керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл очолив святкове Богослужіння у тимчасовому приміщенні кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської. Владиці співслужили клірики храму, разом з духовенством на святкову Літургію зібралась численна громада вірян.

Єпископ Волинський і Луцький привітав усіх, хто молився цього дня, прийняв Таїнство Причастя, та звернувся з проповіддю до присутніх, розповівши про значення свята Вознесіння для віруючих.

У цей день християни вшановують заключну євангельську подію земного життя Спасителя, коли Він на Єлеонській горі поблизу Єрусалима востаннє з’явився учням та звершив видимий шлях на небеса. Ще до своєї страти на хресті Христос сказав своїм послідовникам: «І як буду піднесений від землі, всіх притягну до Себе»; а коли Спаситель залишав апостолів, останні Його слова були: «Я з вами по всі дні до кінця віку».

Кожного дня кожен з нас бореться за спасіння своєї душі, не знаючи, коли настане остання година, і свято Вознесіння дає нам відчути зв’язок зі Всевишнім.

Переглядів: 411

 
 
 
Перейти до панелі інструментів