Представники Волинської єпархії взяли участь у Міжнародній конференції з питань роботи карних закладів

15 травня 2018 року в Луцьку відбулась Міжнародна конференція «Правові, соціальні, духовні, психологічні аспекти роботи закладів тюремного ув’язнення, тимчасового ув’язнення, закладів виправного типу та закладів пробації». Як повідомляє сайт Луцької міської ради, до обласного центру прибули фахівці з Республіки Польща, учасники з Києва та Львова, також тут працювали представники духовенства, громадських організацій, чиновники.

З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла, у конференції взяв участь голова єпархіального просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, котрий колись був першим настоятелем каплички УПЦ в слідчому ізоляторі у Луцьку, протоієрей Рустік Капауз, нинішній душпастир ув’язнених священик Богдан Гринюк.

Гостей міста привітав секретар Луцької міської ради, в.о. міського голови Григорій Пустовіт.

Сьогодні в Україні діє 148 установ тюремного типу, в яких перебуває 58 тисяч засуджених, а система виконання покарань реформується та оптимізується. Тому має бути напрацьований спільний план дій щодо вирішення проблем перебування ув’язнених за гратами і запобіганню повторному поверненню людини у місця позбавлення волі. Учасники конференції обговорили проблеми тюремного ув’язнення в Україні, впровадження пробації у нашій державі. Актуальним залишається працевлаштування та навчання осіб , які повернулися з місць позбавлення волі. Саме тому важливою є духовна та благодійна опіка таких людей та роль капеланів у закладах тюремного типу.

На завершення міжнародної конференції учасники отримають відповідні сертифікати, відвідають Ковельську виправну колонію, Луцький СІЗО, підпишуть Меморандум про співпрацю.

Переглядів: 234

 
 
 
Перейти до панелі інструментів