Хор «Покров» взяв участь у ІІІ фестивалі пасхальних піснеспівів у Почаєві

13 травня 2018 року, з ініціативи Тернопільської єпархії УПЦ, у стінах Свято-Успенської Почаївської Лаври тривав фестиваль пасхальних піснеспівів. Виступи учасників відбувались у Свято-Троїцькому соборі обителі; це вже третій фестиваль, котрий організовують у Почаєві, і цього року сюди прибули п’ятнадцять колективів. Вони представляли не лише православну Тернопільщину, а й інші області Західної України.

З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла, до участі у заході долучились також і лучани. На фестиваль прибув молодіжний хор «Покров», котрий співає у храмі святих рівноапостольних Мефодія та Кирила при Волинській духовній семінарії під незмінним керівництвом Ірини Гайдучик.

Колектив майстерно виконав особливі твори, які відносяться до пасхального періоду – «Радуйтеся Людие» Джузеппе Сарті, «Приидите ублажим Иосифа приснопамятного»  П. Чеснокова, а також «Богородице Дево»  Р. Гурко.

Усі виступи були справжньою окрасою фестивалю, окремо учасники з Луцька відзначають величний спів архієрейського хору Свято-Успенської Почаївської Лаври та студентського хору Почаївської духовної семінарії.

Всіх учасників, різних за віком та освітою, які живуть у містах та селах, об’єднує прагнення славити Бога, так зазначалося в анонсі заходу. На завершення фестивалю учасники отримали почесні грамоти та мали можливість поспілкуватися один з одним, поділитися враженнями та творчим досвідом.

Переглядів: 179

 
 
 
Перейти до панелі інструментів