Представники Волинської єпархії привітали працівників Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку з Днем польської конституції

3 травня 2018 року в Польщі урочисто відзначається День конституції. Кількома днями пізніше, 11 травня, з благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук та клірик кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської протоієрей Ігор Савієвський взяли участь у святкових заходах, котрі організували працівники Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку.

Священнослужителі постійно співпрацюють з представниками нашого західного сусіда, підтримуючи також братські стосунки з Польською Автокефальною Православною Церквою.

Конституція 3 травня 1791 року вважається другим у світі письмовим конституційним законом. Її авторами, як зазначено на сайті консульства, вважають короля Станіслава II Августа, великого маршалка литовського Іґнація Потоцького, а також ксьондза Гуго Коллонтая, духовну особу та філософа.

Переглядів: 157

 
 
 
Перейти до панелі інструментів