Православна громада у Торчині відзначила престольне свято

10 травня 2018 року, у день пам’яті святителя Стефана, єпископа Володимир-Волинського, з благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла у храмі УПЦ селища Торчин урочисто відзначили престольне свято. Для участі у Богослужінні сюди прибули двадцять священиків з Волині, Рівненщини, а також з Конотопської єпархії Сумської області. Про це повідомляється на сайті храму.

Вже у вісімнадцятий раз православні торчинці вшанували свого небесного покровителя. Громада храму невелика, але дружна та працьовита. Перед святом віряни разом з настоятелем протоієреєм Анатолієм Ткачуком провели толоку, щоб благоустроїти територію.

Божественну літургію очолив благочинний Локачинської округи митрофорний протоієрей Анатолій Собуцький. Проповідь виголосив митрофорний протоієрей Петро Приходько з Рівненської єпархії УПЦ. На завершення свята, після хресного ходу, всіх ще раз привітав протоієрей Євгеній Поліщук.

Настоятель громади отець Анатолій подякував усім за участь у підготовці до свята, за молитву та розділену радість. Кожному священнослужителю найменші прихожани подарували квіти і хліб, а сім’я Ірини Дацюк, місцеві іконописці, піднесла у дар храму нову написану ікону Богородиці.

Переглядів: 396

 
 
 
Перейти до панелі інструментів