Волинська єпархія вітає настоятеля Свято-Покровського кафедрального храму протоієрея Георгія Шевчука з ювілеєм

20 квітня 2018 року виповнилось 60 років настоятелю Свято-Покровського кафедрального храму Луцька протоієрею Георгію Шевчуку. Священнослужитель водночас з днем народження відзначає також і день Ангела, адже 20 квітня Православна Церква вшановує пам’ять святителя Георгія, митрополита Мітиленського.

З нагоди подвійного свята у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька було звершено Божественну літургію, яку очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. В часі Богослужіння владика відзначив ювіляра високою церковною нагородою – орденом святого рівноапостольного князя Володимира І-го ступеня. Окрім того архієрей подарував отцю Георгію наперсного хреста з прикрасами. Опісля Літургії отець настоятель приймав вітання від духовенства та численних вдячних за пастирську добросовісність вірян.

Протоієрей Георгій Шевчук служить у Свято-Покровському кафедральному храмі з 1982 року, коли ця древня святиня була ще парафіяльною церквою. Спочатку батюшка служив у сані диякона, а з 1990 року – у сані священика.

Православним лучанам отець Георгій відомий як щирий, чуйний священик, чесний та відданий душпастир.

Переглядів: 411

 
 
 
Перейти до панелі інструментів