У Провідну неділю священики Волинської єпархії взяли участь в поминальних заходах на міському кладовищі Луцька

15 квітня, у день пам’яті апостола Фоми та Неділю Антипасхи, православні християни поминають спочилих. В народі цей день також називають Провідною Неділею, оскільки віряни традиційно збираються на кладовищах, щоб звершити заупокійні молитви за померлих родичів та близьких. До поминальних заходів долучились також священнослужителі Луцького міського благочиння.

На чолі з настоятелем Кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської протоієреєм Володимиром Яцишиним духовенство Луцька та студенти Волинської духовної семінарії пройшли хресною ходою навколо міського кладовища у селі Гаразджа. Після цього священики зупинились на Алеї слави, де поховані українські військовослужбовці, котрі віддали свої життя за цілісність України в зоні АТО. Там було звершено заупокійну панахиду, під час якої було пом’януто всіх загиблих у збройному конфлікті на сході Батьківщини. 

На завершення поминальних заходів отець Володимир звернувся до присутніх, привітавши їх з Пасхою Христовою. Настоятель Кафедрального собору також подякував всім присутнім за пам’ять та молитву про померлих.  

Переглядів: 579

 
 
 
Перейти до панелі інструментів