У Світлу П’ятницю єпископ Нафанаїл відвідав храм “Живоносне Джерело” у Маневичах

13 квітня, у Світлу П’ятницю, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” смт Маневичі. Цього дня православна громада селища відзначає престольне свято, адже саме у Світлу П’ятницю Православна Церква вшановує цей святий образ Богородиці. З цієї нагоди, щоб розділити молитовне торжество з архіпастирем та настоятелем протоієреєм Тарасієм Огородником, до місцевого храму прибули десятки священнослужителів з округи та інших благочинь єпархії. Разом з духовенством до храму прийшли сотні вірян з Маневич та околиць. 

Упродовж Богослужіння владика Нафанаїл приставив до чергових церковних нагород священнослужителів округи. Благочинний Маневицької округи протоієрей Тарасій Огородник отримав благословіння на право служіння Літургії з відкритими Царськими Вратами до молитви “Отче наш”. Протоієрей Олександр Лановий, священики Олександр Стельмащук, Андрій Послєдов та Василь Першута були відзначені правом носіння палиці за Богослужінням. 

Наприкінці відправи духовенство та віряни пройшли традиційним хресним ходом навколо храму, після чого архіпастир привітав усіх присутніх з Воскресінням Христовим та побажав невпинної Пасхальної радості у кожному віруючому серці.

Переглядів: 681

 
 
 
Перейти до панелі інструментів