Священики Рожищенського благочиння привітали з Великоднем своїх підопічних у лікарні та в закладах соціального захисту

7 квітня 2018 року, у день Благовіщення та напередодні свята Пасхи, в Рожищенській центральній районній лікарні освятили паски, крашанки та інших пасхальні страви, які були приготовані для пацієнтів. Про це повідомляє сайт Рожищенської округи УПЦ.  

Чин освячення звершив відповідальний за служіння у медичному закладі протоієрей Дмитрій Теравський. До одного приміщення з кожного відділення принесли пасхальні кошики, священик проспівав пасхальних піснеспівів та звершив освячення.

А наступного дня, у неділю, в свято Пасхи, майже одразу опісля святкових Богослужінь священики місіонерського відділу Рожищенського благочиння прибули до ЦРЛ, щоб привітати із Великоднем пацієнтів та персонал.       

Зі співом пасхального канону священики на чолі з протоієреєм Дмитрієм Теравським обійшли усі відділення закладу, окропляючи усіх святою водою та даруючи крашанки. Усі радо відповідали на пасхальне вітання та ніяк не хотіли відпускати  духовенство.

Цього ж дня священики Рожищенського благочиння Віталій Катеринчук,  Сергій Савієвський, Дмитрій Теравський, Микола Жученя навідалися в дитячий притулок міста Рожище, аби привітати з Пасхою дітей, котрі нині перебувають у цьому закладі. Під час зустрічі священики розповіли дітворі про Великдень, заспівали святкові піснеспіви, обмінялися вітаннями та залишили у подарунок багато крашанок.

Духовенство Рожищенської округи у Пасхальні дні відвідало також підопічних стаціонарного відділення для постійного проживання Рожищенського територіального центру обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, що розташоване у селі Навіз. Там перебувають люди, які в силу слабкого здоров’я не можуть самі відвідувати Богослужіння.

Вже кілька років місіонерська група священиків духовно окормляє мешканців закладу, вітаючи їх із церковними святами та  звершуючи таїнства. Свято Христового Воскресіння не стало винятком, і цього дня духовенство також завітало до центру, відслуживши тут Пасхальну заутреню. Богослужіння очолив прес-секретар благочиння протоієрей Дмитрій Теравський, під спів хору  священиків району на чолі з протоієреєм Сергієм Савієвським. Гості обійшли усі кімнати, подарували мешканцям закладу пасхальні крашанки та іконки святого Воскресіння, які освячені на гробі Господньому.

Переглядів: 66

 
 
 
Перейти до панелі інструментів