На Святу Землю прибула делегація вірян з захоплених приходів УПЦ, у складі котрої – мешканець села Угринів

Парафіяни храмів Української Православної Церкви, які були захоплені у Західній Україні протягом останніх кількох років, прибули на Святу Землю до Єрусалиму. До делегації увійшли жителі сіл Бадівка, Птича, Білогородка Рівненської області, села Кинахівці Тернопільської області, села Угринів Волинської області.

Віряни у ніч на Велику П’ятницю пройдуть Дорогою Скорботи з молитвою за Україну і молитимуться від імені своїх громад за те, щоб Господь повернув мир у їхні села і втрачені храми. Це найважливіше і найвідповідальніше паломництво у їхньому житті. Про це повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З Угринова до Єрусалиму прибув Діонісій Сапожник, парафіянин Хресто-Воздвиженської громади в Угринові Горохівського району Волинської області, син настоятеля приходу УПЦ:

«Для мене це перша подорож до святого Єрусалиму, і, коли дізнався, що зможу особисто побувати на землі, де ходив Господь, дуже хвилювався. Їду молитися за мир у нашій країні, за спокій у нашому селі, і за те, щоб люди в Україні не конфліктували, а жили у злагоді. Церква, яка знаходиться у нашому селі, досить давня – їй вже близько 200 років. У вересні 2014 року за ініціативи одного місцевого депутата і голови колгоспу відбулося силове захоплення нашого храму представниками УПЦ КП – у церкві просто зрізали і замінили замки, а громаду не пускали до приміщення храму. Батюшці навіть доводилося служити просто на вулиці».

 

Переглядів: 329

 
 
 
Перейти до панелі інструментів