У недільній школі при Свято-Покровскому храмі Луцька відбувся брейн-ринг для викладачів

25 березня 2018 року для викладачів недільної школи при кафедральному Свято-Покровському храмі Луцька відбувся брейн-ринг «Біблія – книга книг», організований для викладачів цього закладу. Участь в інтелектуальному турнірі взяли всі тридцять наставників недільної школи, котрих поділили на дві команди. Першу очолив студент другого курсу Волинської духовної семінарії Роман Мартинюк, другу – студент четвертого курсу Андрій Броновицький. Відповідно, команди були названі «Свічадо» та «Spiritus Аmor» («Дух любові»).

У Православній Церкві систематично вивчають основи біблійної історії, отож, ті, хто вчить вихованців недільної школи, продемонстрували свою підготовку та обізнаність у Священному Писанні.

До складу журі увійшли голова молодіжного відділу Волинської єпархії, директор недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі ієромонах Ілля (Вишневський), котрий очолив суддівську трійку, а також протоієрей Роман Гелета та священик Віктор Мартинюк. Ведучим брейн-рингу був духівник недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі священик Павло Чамахуд, а спостерігачкою – журналістка та сурдоперекладачка з православного ТРК «Глас» Катерина Дятлова (Київ).

До завдань увійшли питання на біблійну тематику, спільний кросворд, конкурс капітанів. За результатами брейн-ригну, з рахунком 98:101 перемогла команда «Spiritus Аmor».

«Дуже добре, коли викладачі нашої недільної школи збираються разом і не просто відпочивають, а із користю для себе проводять час»,– зауважив голова журі ієромонах Ілля (Вишневський).

До слова, цей брейн-ринг не дарма відбувся саме  у п’яту неділю Великого посту, коли Православна Церква згадує пам’ять святої преподобної Марії Єгипетської. Адже з життя цієї подвижниці відомо, що вона напам’ять знала усе Священне Писання, хоча ніколи його не вивчала. Отець Павло Чамахуд, ведучий турніру, також зауважив, що у планах на майбутнє лишається подальше проведення таких інтелектуальних змагань, але вони будуть ще цікавішими та масштабнішими.

Костянтин Олексюк

Переглядів: 320

 
 
 
Перейти до панелі інструментів