У Волинській єпархії молитовно пом’янули спочилого рік тому митрополита Ніфонта

22 березня 2018 року, в річницю з дня смерті митрополита Ніфонта, у Свято-Покровському кафедральному храмі міста Луцька відбулось заупокійне Богослужіння. Літургію Передосвячених Дарів та панахиду за спочилим митрополитом очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Цього ж дня відбулась сповідь духовенства Луцького міського благочиння.

У ці дні віряни та духовенство Волині вшановують пам’ять владики Ніфонта, котрий у найскладніші часи очолив відновлення канонічної Церкви на Волині, та до останніх днів свого життя був справжнім духовним взірцем для священиків та мирян. Його серце зупинилось зранку 22 березня 2017 року, і в цей день усі, хто цінує подвижницьку працю владики, моляться за спокій його душі, у тому числі – на місці поховання митрополита у його рідному селі на Поліссі.

Після Богослужіння до присутніх з проповіддю звернувся єпископ Нафанаїл. Владика вкотре закликав усіх до щоденної молитви за спочилого митрополита Ніфонта, який протягом 25 років очолював Волинську єпархію, будучи відданим проповідником слова Божого та провідником віруючих сердець до Спасіння.

Переглядів: 805

 
 
 
Перейти до панелі інструментів