У неділю Іоанна Ліствичника єпископ Нафанаїл очолив Богослужіння у Хрестовоздвиженському храмі Луцька

18 березня 2018 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав Свято-Хрестовоздвиженський храм, що збудований на околиці обласного центру в мікрорайоні Теремно.

Владику зустріла численна громада на чолі з настоятелем, секретарем Волинської єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком. Керуючому єпархією співслужили клірики Луцького благочиння, у тому числі духівники цієї громади.

У нижньому храмі, названому на честь святого праведного Іоанна Кронштадтського, відбулась важлива для громади подія – освячення окладу на престол. Єпископ Нафанаїл привітав віруючих з цим знаменним днем, а також розповів про значення подвигу преподобного Іоанна Ліствичника, котрий згадується Православною Церквою саме у четверту неділю Великого посту.

Преподобний Іоанн, син святих Ксенофонта і Марії, народився близько 570 року, шістнадцятирічним він прийшов до Синайської обителі. Після 40-річного усамітненого подвижництва він був обраний ігуменом цього монастиря.

На прохання ігумена Раїфської обителі преподобний Іоанн написав знамениту «Ліствицю», керівництво для сходження до духовної християнської досконалості. Книга була створена для ченців, однак кожен християнин знайде у ній власні сходинки для розвитку та наближення до Господа.

 

Переглядів: 457

 
 
 
Перейти до панелі інструментів