Представник Волинської єпархії УПЦ взяв участь у ІХ студентській конференції у КДАіС

13 березня 2018 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, у Києві розпочала свою роботу ІХ щорічна студентська конференція «Студентська наука в духовній школі». Цього року захід присвячений сторіччю мученицької смерті священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського. Участь у роботі конференції взяли не лише представники духовних шкіл, а й світських вищих навчальних закладів. Про це повідомляє сайт КДАіС.

Пленарне засідання відбулось в Актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Участь у ньому, серед інших, також взяв викладач Волинської духовної семінарії священик Павло Чамахуд. Крім цього, з доповідями виступили студенти ВДС Костянтин Боровик і Роман Мартинюк. Конференція працювала у чотирьох секціях: біблійній, богословській, історичній та церковно-практичній.

Перед початком пленарного засідання з вступним словом до присутніх звернувся ректор Київських духовних шкіл єпископ Білогородський Сильвестр, який в своїй промові наголосив на важливості подібних наукових форумів. З  вітальним словом до учасників та гостей форуму звернувся Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УПЦ. Блаженніший Владика розповів про неоціненну роль мучеників в житті Церкви, які своєю кров’ю оросили нашу землю для процвітання Православ’я. Далі з доповіддю «Життєвий шлях та мученицький подвиг священномученика Володимира (Богоявленського)» виступив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий справами УПЦ. Наступним виголосив доповідь ректор Академії єпископ Білогородський Сильвестр. Тема доповіді владики ректора: «Релігійно-етичні принципи в літературній спадщині священномученика Володимира (Богоявленського)».

Шикута Михайло, студент ІІ курсу магістратури Київської духовної академії зачитав доповідь на тему ”Моральний ідеал служіння ближньому в трудах священномученика Володимира (Богоявленського)». Педан Володимир, студент 4-го курсу Полтавської місіонерської духовної семінарії, виступив з доповіддю на тему «Уроки століття: репресії духовенства та мирян в 1920-40-х роках (за матеріалами архівів СБУ в Полтавській області)».

Насамкінець, відбулося нагородження студентів КДАіС з кафедри Церковної історії. Студенту ІІ курсу магістратури КДА Клюйко Володимиру та вихованцю IV класу КДС Ковшару Антонію за успіхи у вивченні історії Церкви були вручені повне зібрання трудів митрополита Макарія (Булгакова) «История Русской Церкви».

Переглядів: 278

 
 
 
Перейти до панелі інструментів