Молодіжно-юнацький хор «Покров» відзначив своє 15-річчя святковим концертом

13 лютого 2018 року в приміщенні Палацу культури міста Луцька відбувся святковий ювілейний концерт молодіжно-юнацького хору «Покров», присвячений п’ятнадцятій річниці створення цього колективу. Кругла дата відзначалась ще у грудні 2017 року, однак урочисті заходи були перенесені на період після Різдва Христового.

Незмінною керівницею «Покрову» є Ірина Борисівна Гайдучик, разом з котрою молоді хористи вже двічі записували музичні компакт-диски. Молодіжний хор вважає найвищою оцінкою для себе спів під час Божественної літургії у храмі святих рівноапостольних Мефодія та Кирила при Волинській духовній семінарії.

Нині колектив складається з двох груп – молодіжної та підготовчої, дитячої, кожна з яких налічує по тридцять учасників та учасниць. Разом з теперішніми вихованцями Ірини Гайдучик у святковий день на концерт прибули й ті хористи, котрі вже пройшли її школу. Програма виступів включила дві концертні частини, до першої з котрих увійшли духовні піснеспіви, а до другої – традиційні зразки колядок різдвяно-новорічного циклу.

У день ювілейного концерту Ірину Борисівну та її учнів вітали священнослужителі Волинської та Володимир-Волинської єпархій УПЦ, а також ректор Волинської духовної семінарії архімандрит Євменій (Михалевський). Для хору були підготовлені подарунки, вітальна грамота від Синодального відділу у справах молоді та подяка від освітян області.

Переглядів: 605

 
 
 
Перейти до панелі інструментів