Єпископ Нафанаїл очолив Богослужіння з нагоди престольного свята Трьохсвятительського храму міста Луцька

12 лютого 2018 року громада Трьох святителів міста Луцька, відзначила своє престольне свято – день небесних покровителів, трьох видатних богословів християнства, святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого.

У день, коли Православна Церква вшановує Собор вселенських учителів і святителів, у нещодавно збудованому та облаштованому храмі громади Трьох святителів урочисто відслужили святкову Літургію. Богослужіння очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Владиці співслужив секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук, віце-секретар протоієрей Валерій Мучак, настоятель храму протоієрей Сергій Дембовський та інші священики єпархії.

Звернувшись до численної спільноти вірян у проповіді, єпископ Нафанаїл розповів про значення подвигу святителів, про світлий приклад життя Іоанна Златоустого. Разом з тим владика привітав настоятеля та прихожан з престольним святом. В свою чергу прихожани подякували архієрею за радість спільної молитви.

Новий храм Трьох святителів належить громаді, котра у дуже стислі терміни побудувала та облаштувала для себе на одній з околиць Луцька. Нині віряни на чолі з настоятелем протоієреєм Сергієм Дембовським є зразковою християнською спільнотою, котра бере активну участь у громадському та церковному житті. 

Переглядів: 749

 
 
 
Перейти до панелі інструментів