Віряни Рожищенського району здійснили паломництво по святинях Буковини

З 5 по 7 лютого 2018 року, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла,  віряни Рожищенського району на чолі з духовенством благочиння здійснили паломницьку поїздку по святих місцях Чернівецької області. Про це повідомляє сайт Рожищенської округи УПЦ.

Більше двадцяти людей, яких супроводжували священики протоієрей Сергій Савієвський, протоієрей Віталій Катеринчук, протоієрей Дмитрій Теравський та ієрей Микола Жученя, три дні молилися та поклонялися найвідомішим святиням Буковини.

Першим відвіданим монастирем був Хрещатицький Івано-Богословський чоловічий монастир, який знаходиться у скелях на річкою Дністер і датується XVII ст. Монастир відомий своєю цікавою історією та цілющим джерелом зі скелі, водою з котрої користується усе село.

Наступною зупинкою став жіночий монастир на честь святої Ксенії Петербурзької, що в селі Молниця Герцаївського району. 6 лютого Церква вшановує пам’ять цієї святої, а монастир святкував своє престольне свято. Священики співслужили архієпископу Банченському Лонгину, а віряни разом із тисячами присутніми прославляли святу угодницю.

Далі паломники відвідали село Бояни, де знаходиться жіночий монастир на честь однойменної Боянської ікони Божої Матері. Святиня явила себе світові у середині 90-х років, коли із очей Пресвятої Богородиці потекли сльози.

Помолившись перед чудотворним образом, паломники вирушили у Банченський Свято-Вознесенський чоловічий монастир. Обитель є відносно молодою (з 1994 року), але відомою на весь світ своєю опікою над знедоленими дітьми.  Свято-Вознесенський монастир на сьогодні включає до свого архітектурного комплексу храм Вознесіння Господнього, храм Покрови Пресвятої Богородиці, підземну церкву преподобного Сергія Радонезького, Свято-Троїцький собор, який є одним з найбільших в Україні. Але відомою обитель стала тим, що її намісник усиновив до півтисячі дітей сиріт, більшість яких є інвалідами та навіть інфіковані ВІЛ. Також при монастирі є будинок для людей похилого віку та реабілітаційний центр.

Завершенням паломництва було відвідання Свято-Успенського Кулівецького чоловічого монастиря. Тут знаходяться чудотворні ікони Кровоточивий Спас та  Богородиці і преподобного Серафима Саровського, які мироточать. А ще на території монастиря побудовано 18 храмів, в яких постійно звершуються Богослужіння.

Повертаючись додому, всі були переповненні враженнями від молитви та побаченого. Побожний щедрий Буковинський край зачаровує та викликає бажання ще і ще звершувати такі паломництва.

  

Переглядів: 139

 
 
 
Перейти до панелі інструментів