На озері Добре звершили чин Великого освячення води

19 січня 2018 року, у день, коли Православна Церква відзначає Святе Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, настоятель храму святого Великомученика Георгія села Підріччя протоієрей Олександр Жовнір на прохання місцевих парафіян звершив чин Великого освячення води на озері Добре. Про це повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння.

Перед цим отець Олександр відправив уставні богослужіння в храмі, де також звершувався чин Великого освячення води.

Це богослужіння відомо ще з перших віків Християнства, і звершується в пам’ять Хрещення Господнього у водах Йорданських, коли Спаситель освятив водне єство. Під час Великого водосвяття єпископ або священик у особливій молитві, під час якої тричі виголошує «Велій єси Господи і чудна діла Твоя», просить Господа освятити воду, щоби вона отримала благодать, благословення Йорданське, ставши джерелом нетління та зцілення від недуг душевних і тілесних.

Богослужіння Великого водосвяття, згідно з правилами, звершується як напередодні Богоявлення, так і у сам день свята. Ця благословенна вода називається «Велика Агіасма» («агіасма» грецькою означає «освячена») і є великою святинею церковною. Вона має надзвичайне благодатне значення, оскільки освячується молитвою і призиванням Святого Духа. Згідно з благочестивим звичаєм, цю свячену воду прийнято зберігати упродовж року.

Переглядів: 194

 
 
 
Перейти до панелі інструментів