У Камені-Каширському розподілили зібрані на благодійному концерті пожертви знедоленим дітям

16 січня 2018 року в храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Каменя-Каширського передали зібрані під час Різдвяної благодійної акції пожертви тим, хто цього нині найбільше потребує. Кошти виділили для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, для тих, котрі потрапили в тяжкі життєві обставини, а також для сімей загиблих на війні на сході України військовослужбовців. Про це звітує сайт Камінь-Каширської округи УПЦ.

52 з половиною тисячі гривень зібрали завдяки милосердю небайдужих людей, з цієї суми 12 504 – безпосередньо на V різдвяному благодійному концерті, решту пожертвували парафіяни православних храмів Камінь-Каширського благочиння УПЦ та благодійники.  

Кошти були передані дітям, які проживають на парафіях Камінь-Каширського благочиння.

По 1000 гривень отримали діти-сироти, позбавлені батьківського піклування та ті, котрі опинилися в тяжких життєвих обставинах. Настоятелі парафій Камінь-Каширського благочиння представили список з 34 таких дітлахів. По 1500 гривень отримали п’ятеро неповнолітніх дітей, чиї батьки не повернулись з АТО – це сім’ї Миколи Королька, Дмитра Герасимика та Олександра Шеметюка.

Решту передали для підтримки сім’ї колишнього клірика Камінь-Каширського благочиння, нині спочилого настоятеля Свято-Успенського храму села Щитинь Любешівського благочиння протоієрея Іоанна Свередюка.

Дітям, які через певні причини не змогли прибути для отримання коштів у храм Різдва Пресвятої Богородиці, передадуть допомогу місцеві настоятелі православних парафій.

Варто зауважити, що ніхто не ділитиме сиріт за релігійною ознакою, всім, хто потребував цих коштів, вони були передані, незалежно від конфесійної приналежності. Відповідальними за отримання коштів є настоятелі парафій, на території котрих проживають сироти. Якщо хтось через певні причини не отримав допомоги, Камінь-Каширське благочиння радить одразу звертатись до місцевих священиків Української Православної Церкви.

Переглядів: 81

 
 
 
Перейти до панелі інструментів