Престольне свято храму Різдва Христового відзначили у Горохові

Велике свято Різдва Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа є подвійним для православних горохівчан, адже саме на честь цього дня освячений міський храм УПЦ. У день престольного свята, 9 січня 2018 року, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, Божественну літургію очолив благочинний Горохівської округи протоієрей Валерій Пилипчук, настоятель Хрестовоздвиженського храму села Ярівка. Йому співслужили Мар’янівський благочинний протоієрей Миколай Черняк та інше духовенство. Про це повідомляє сайт благочиння.

Після прочитання Євангелія зі словами повчальної проповіді до вірян звернувся протоієрей Ігор Клачук, настоятель Свято-Пантелеймонівського храму селища Мар’янівка.

Служба Божа супроводжувалась співом двох місцевих хорів – головного храмового та молодіжного; була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Відбувся хресний хід навколо храму, під час котрого священики відслужили заупокійну літію за спочилим настоятелем, будівничим храму протоієреєм Олександром Пасічником (+2016).

Наприкінці служби, діти недільної школи храму Різдва Христового привітали духовенство та гостей парафії з Різдвом, запропонувавши тематичну виставу.

Настоятель храму Різдва Христового священик Андрій Гаврилюк подякував благочинним та священикам, як і всім присутнім, за спільні молитву та радість, яку духовенство подарувало православній громаді міста Горохова.

 

Переглядів: 246

 
 
 
Перейти до панелі інструментів