У другий день Різдва Христового єпископ Нафанаїл звершив Богослужіння у Трьохсвятительському храмі Луцька

8 січня 2018 року, у другий день Різдва Христового та Собору Пресвятої Богородиці, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у храмі на честь Трьох Святителів міста Луцька. Архієрею співслужили віце-секретар Волинської єпархії протоієрей Валерій Мучак, секретар владики архімандрит Афанасій (Герман), ректор ВДС архімандрит Євменій (Михалевський), завідувач єпархіальною канцелярією ієромонах Паїсій (Хомич), настоятель храму протоієрей Сергій Дембовський, голова Інформаційного відділу єпархії протоієрей Олег Точинський та інші священики Міського благочиння.

Цього дня Божественну літургію прикрасили своїм співом архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального храму Луцька та чоловічий хор “Святвечір” храму Трьох Святителів. В часі Літургії архімандрит Аліпій (Сапіга) зачитав Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. 

Завершуючи святкову відправу, керуючий Волинською єпархією привітав настоятеля, духовенство і парафіян з Різдвом Христовим. Владика Нафанаїл наголосив на важливості Боговтілення для всього людства та побажав, щоби в серці кожного оселились ті ж мир і тиша, які панували в часі Народження Христа. В свою чергу, настоятель Трьохсвятительського храму протоієрей Сергій Дембовський подякував архієрею за візит та радість спільної молитви у святкові Різдвяні дні.

До речі, цей день став особливим для парафіян Трьохсвятительського храму, оскільки з нього відбулась трансляція Літургії по місцевому телеканалу “Нова Волинь”, повтор якої можна буде проглянути у неділю об 11:00 на цьому ж каналі та на нашому сайті згодом.  

Переглядів: 680

 
 
 
Перейти до панелі інструментів