Священики Волинської єпархії привітали правлячого архієрея з річницею священицької хіротонії

7 грудня 2017-го року, у день пам’яті святої великомучениці Катерини, виповнився 31 рік від дня священицької хіротонії єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла. З цієї нагоди у тимчасовому приміщенні Кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської міста Луцька владика звершив Божественну літургію. Керуючому єпархією співслужили священики, серед яких – архімандрит Афанасій (Герман), благочинний Луцького міського округу протоієрей Володимир Літвенчук, завідувач єпархіальною канцелярією ієромонах Паїсій (Хомич) та настоятель Кафедрального храму протоієрей Володимир Яцишин. 

Перед початком Богослужіння єпископ Нафанаїл звершив чин освячення антимінсів та чин постригу у читці студента 4-го курсу Волинської духовної семінарії. В часі Літургії до Таїнств сповіді і Причастя приступили десятки віруючих людей. В кінці відправи владика Нафанаїл звернувся до присутніх з проповіддю, в якій розповів про життєвий шлях великомучениці Катерини та велике значення для Православної Церкви її мученицької смерті. 

Опісля Богослужіння з вітальним словом від імені духовенства єпархії на адресу архієрея звернувся благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук. Вітаючи єпископа з пам’ятною датою, отець Володимир зауважив, що цей день є подвійним святом для владики Нафанаїла та його сім’ї, адже мама архієрея носить ім’я великомучениці Катерини та вшановує в цей день память своєї небесної застунпниці. На завершення вітання отець Володимир подарував єпископу Нафанаїлу ікону, привезену зі святої гори Афон, а мамі владики – букет квітів.

Переглядів: 892

 
 
 
Перейти до панелі інструментів