Священики Волинської єпархії освятили надмогильний хрест воїну АТО в Ощеві

21 листопада 2017 року в селі Ощів Горохівського благочиння урочисто відкрили пам’ятник бійцю ДУК Володимиру Павлюку. Чин освячення надмогильного хреста звершив голова просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук, котрому співслужив настоятель місцевої громади священик Роман Світлик та духовенство округи. Про це повідомляє сайт Хрестовоздвиженського храму села Ощів.

Пам’ятник воїну встановили завдяки старанням жителів села та району, котрі й зібрали на це кошти. Встановив монумент виконавчий комітет Терешківцівської сільської ради на чолі із сільським головою Тамарою Войтович.

Проект пам’ятника вибирала сільська громада. Органи місцевого самоврядування і надалі підтримуватимуть сім’ї тих, хто віддав своє життя за мир і спокій у нашій державі. Настоятель отець Роман Світлик розповів, що церковна громада села постійно допомагає сім’ям загиблих в АТО.

Життя Володимира Павлюка забрала неоголошена війна на Сході України. Він народився і виріс в Ощеві, закінчив місцеву школу, одружився. У зону АТО Володимир пішов добровольцем ДУК «Правий сектор». Повертаючись додому на Різдво, воїн помер у місті Олешки.

Переглядів: 236

 
 
 
Перейти до панелі інструментів