Єпископ Нафанаїл відвідав парафію села Осівці з нагоди 240-річчя з дня освячення храму

9 листопада 2017 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл відвідав Свято-Параскевську парафію у селі Осівці Камінь-Каширського благочиння. У цей день місцева православна громада відзначила 240 років відтоді, як тут освятили збудований кількома роками раніше храм.

З нагоди важливого для парафіян свята у стінах старовинної дерев’яної церкви молились чимало священнослужителів кількох єпархій Української Православної Церкви. Святкове Всенічне бдіння очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, котрий також привітав вірян з визначною річницею.

У цей день був освячений храмовий іконостас. Усі прихожани, які долучились до робіт у храмі, отримали благословенні грамоти та подяку від архіпастиря за працю та молитви.

Настоятель громади святої мучениці Параскеви П’ятниці села Осівці протоієрей Сергій Приходько був нагороджений правом носіння митри за Богослужінням. Окрім того, отримав у нагороду золотий наперсний хрест священик Володимир Коверчук з села Мостище сусіднього Михнівського благочиння.

На знак вдячності та на згадку про свято архіпастирю вручили подарунок від громади – картину з зображенням давнього Свято-Параскевського храму, пам’ятки архітектури та спільного молитовного дому.

 

Переглядів: 587

 
 
 
Перейти до панелі інструментів