За літній період Волинська єпархія УПЦ допомогла оздоровитися сотням дітей

Священнослужителі, актив православних молодіжних об’єднань та віруючі Волинської єпархії Української Православної Церкви улітку 2017 року наполегливо працювали над тим, щоб організувати інтенсивний та змістовний відпочинок для школярів області та інших регіонів країни. Силами священиків, молодих вірян та всіх задіяних у цій роботі людей, з благословення керуючого Волинською єпархією Преосвященнішого Нафанаїла, протягом літа оздоровились та відпочили сотні дітей, у тому числі – з особливими потребами, а також з сімей учасників АТО.

Як повідомив голова єпархіального відділу у справах молоді ієромонах Ілля (Вишневський), найактивніше цього літа в організації таборів брали участь парафії та священнослужителі Колківського благочиння Волинської єпархії УПЦ. «Практично кожен священик так чи інакше працював у літній період над тим, щоб цікавіше та змістовніше провести роботу таборів на території Колківської округи», – каже ієромонах Ілля. З його слів, саме тут найбільше побувало діток: за літо силами благочиння були оздоровлені 350 школярів.

Окрім того, інші табори, які працювали з участю духовенства Волинської єпархії, також прийняли по 100-120 дітей. Всі ці заходи минули у звичному режимі, за винятком табору у Рожищенському районі, який не добув два дні з запланованого п’ятиденного відпочинку через непогоду.

Зокрема, протягом літа на території області та прилеглих регіонів збирались:

  • дитячий православний табір «Покров» Ківерцівського благочиння;
  • дитячий православний табір «Стежинка любові» Камінь-Каширського благочиння;
  • дитячий православний табір «Благовісник» Горохівського та Мар’янівського благочиння;
  • дитячий православний табір «Дорога до неба» Михнівського благочиння;
  • православно-патріотичний табір «Чебені» Рожищенського благочиння;
  • літній табір православного відпочинку біля селища Цумань.

Чотири великі та дві малі зміни відпрацювали у єпархіальному дитячому православному таборі «Стежина добра», який почергово приймав дівчат та хлопців, котрим був забезпечений повноцінний активний відпочинок та оздоровлення. Окрім того, як нагадав голова відділу єпархії у справах молоді, вже шостий рік підряд на території області був організований фестиваль «Фавор», котрий цього року привернув до себе особливу увагу.

 

Переглядів: 184

 
 
 
Перейти до панелі інструментів