Єпископ Нафанаїл відвідав Різдво-Богородичну парафію села Цегів

12 вересня керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав Різдво-Богородичну громаду села Цегів Мар’янівського благочиння. На запрошення настоятеля храму протоієрея Олександра Солодухи владика звершив Божественну літургію у місцевому храмі, якому цього дня виповнилось 120 років. 

В часі Літургії настоятеля Різдво-Богородичного храму села Цегів було нагороджено правом носіння другого наперсного хреста. Цю високу нагороду отець Олександр Солодуха отримав з нагоди його 45-ї річниці пастирських трудів у Цегові. Разом з тим, настоятель Різдво-Богородичного храму села Цегів цими днями святкує день народження та день пам’яті свого небесного покровителя – святого благовірного Олександра Невського. 

Наприкінці богослужіння відбувся традиційний хресний хід, після якого протоієрей Олександр Солодуха та парафіяни громади села Цегів висловили вдячність єпископу Нафанаїлу за архіпастирський візит. Владика, в свою чергу, подякував усім за гостинний прийом, вкотре відзначивши вагомий внесок настоятеля храму у підтримку віри в людських серцях. За довголітні труди на славу Божої Церкви, єпископ Нафанаїл відзначив отця Олександра орденом Української Православної Церкви “Преподобного Нестора Літописця” 3-го ступеня.

Переглядів: 770

 
 
 
Перейти до панелі інструментів